Inbraak in de buurt

Alarmsysteem thuis zonder abonnement kan inbraak voorkomen

Elke 10 minuten vindt er wel een inbraak plaats. Dat is heel veel. Vooral vakantiegangers en vrijstaande woningen worden getroffen. Maar de meest ongelukkige zijn de dorpen. Vaak hebben ze een woning dicht bij de snelweg. Dit vergroot de kans maximaal op een inbraak.

Heb je al een inbraak in je woning gehad, dan is de kans groot dat ze voor de 2e keer terugkomen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat inbrekers voor de 2e keer terugkomen, omdat ze het huis immers al kennen. De inbrekers gaan er van uit dat je nieuwe spullen hebt aangeschaft die ze weer van je kunnen pikken.

Voor de boef is het belangrijk waar je huis staat. Dus heb je een vrijstaande woning of woon je in een dorp dicht bij de (snel)weg, dan is de kans op een inbraak of een overval velen malen groter. Het is immers voor de boef een stuk makkelijker om te ontsnappen. Dit blijkt ook wel uit de top 3 lijst van vorig jaar. Opvallend is dat er alleen maar dorpen in staan:

  1. Hoenderloo
  2. Bosch en Duin
  3. Beekbergen

Het inbraakrisico ligt op meer dan 50 procent boven het gemiddelde wanneer je in een huis woont vlak bij een uitvalsweg. Volgens criminoloog Jasper van der Kemp van de VU is toegankelijkheid een belangrijke factor voor inbrekers. Snel erin en snel eruit. Ook dit bevestigt de politie.

Bang voor inbraak in huis

Veel mensen zijn dan ook terecht bang. Je wilt toch ook niet dat je gezin wordt lastig gevallen. Het liefst woon je veilig en comfortabel in je huis. Het is tenslotte je eigen territorium waar jij en eventueel je gezin vrij van angst leven. Een overval of inbraak heeft een grote impact op je. Het beste is dan ook om de kans hierop te verminderen.

Wil je dus jezelf en / of je gezin beschermen, dan is het belangrijk om je beveiligingsmaatregelen op orde te hebben. Dit betreft je hang en sluitwerk en eventueel een alarmsysteem/camera systeem. Vergeet de buurtpreventie whats app niet. Hier informeer je elkaar als je een verdachte situatie ziet.